A SUP, azaz Stand Up Paddle (állva evezős) deszka megalkotását a szörftanulás könnyítése ihlette.
Ez a színtér a jógás társadalmat sem hagyta hidegen, hogy a természet lágy ölén, a vízen ringatózva, napfényben sütkérezve, érezve a szellő érintését ismerkedhessünk a jógapózok rejtelmeivel. Az instabil talaj nemcsak izgalmasabbá, hanem hatásosabbá is teheti a gyakorlást, mivel az egyensúlyozással a mélyizmok aktivitása fokozódik, ezáltal az idegrendszer is fejlődhet.

A SUP Jógát kezdőknek és haladó jógázóknak is szívből ajánljuk, mert nem kell semmi féle előképzettség, viszont akkor is garantáltan találsz kihívást és izgalmat, ha már jártas vagy az ászanákban. Az új terület, az új felület valódi élményt adhat!

Mivel a helyszín megigézett bennünket, arra gondoltunk miért ne maradnánk a SUP-air vizi élmény után egy kellemes és egészséges kési reggelire, stílusosan mondva brunchra 🙂 Granola, joghurt, gyümölcsök, mártogatós krémek… balatoni panoráma… zene… nyugi… hogy jól induljon a nap!

Magunkról
Sziasztok Kalandvágyók!
Azért jó lenne tudni, hogy kinek a kezébe adjátok az életeteket a SUP jógázáson, igaz?

Nagy Anikó és Polyák Gina vagyunk, Balatonfüreden a MindEgy Jóga Központot vezetjük őrült nagy lelkesedéssel. Gerincjógát, Vinyasa Flowt, Kismamajógát, Babás jógát és BodyART órákat tartunk heti rendszerességgel.

A jóga régóta az életünk része és a barátságunkat is ennek köszönhetjük. Közös szenvedélyünk a víz és minden, ami a vízhez köthető… Szörfözés közben ismertük meg a SUP deszkát és adta magát a felismerés, hogy ez egy kiváló felület a jógázáshoz is.
Számunkra a jóga egy önismereti út, ahol a figyelmünk által fedezhetjük fel belső világunkat.

Mikor és hol vannak az órák?
Jeleneg nincsenek órák.

A deszkán jógázás 60 perc, ezután brunch a Stégen szintén egy órás.
 Kérjük minden alkalommal szánj időt a regisztrációra, átöltözésre, deszkával való ismerkedésre, ezért minimum 15 perccel előbb érkezz! Bejelentkezni előző nap 18.00-ig lehetséges!

A foglalkozásokat legalább 4-5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg, csoportonként a maximális létszám 11 fő.

Mennyibe kerül és hogyan lehet jelentkezni?
A SUP jóga óra (60 perc) + Brunch (60 perc) 6500.- Forintba
kerül alkalmanként, ami a deszka bérleti díját és az ételeket, belépést és a program idejére ingyenes parkolást is tartalmazza.
 Az ár NEM tartalmaz meleg italokat!

Előzetes bejelentkezés szükséges, hiszen a létszám limitált, helyedet 4500,- Forint foglalási díjjal tudod biztosítani, amit előre utalással vagy személyesen tudsz megfizetni.

Foglalás (lemondás):
+36 30 9577360-as Ginánál vagy a
+36 70 292 9525-ös telefonszámon Anikónál történik.

Megközelítés, belépés, rossz időjárás
A 71-es úton Balatonfüred felöl az első tihanyi lejáratnál fordulj balra, Aszófő felöl a második lejáratnál fordulj jobbra. A Panoráma Hotel után a bal oldalon található a STÉG. Parkolni a jobb oldalon, a kalandpark előtt jobbra fordulva a fák alatti magán parkolóban lehetséges.
 A Stég magán klubbként üzemel, ezért a regisztrált tagokon kívül csak a mi vendégeink léphetnek be.

Ajánlott öltözék: Fürdőruha, vagy bármilyen kényelmes, sportos viselet, amelynek nem árt, ha esetleg vizes lesz. Napszemüveg, napkrém és a napszúrás ellen a fej védelme is javasolt. Az UV-szűrős vízi ruházat különösen előnyös.

Ha hullámos a Balaton és nem tudunk vízre szállni is megtartjuk a programot, ez esetben a stégen fedett helyen jógázunk, ami szintén feledhetetlen élmény, 180°-os balatoni panorámával. Így a jógaóra és a brunch ára 4500 Ft lesz.

Helyszín
STÉG at Blue Lavender Port
Lepke sor, Tihany, 8237

Kinek ajánljuk?
Alapvetően bárkinek, aki tud úszni. A vizi jóga óráinkon a kezdő jógázók számára is kivitelezhető gyakorlatokat végzünk. Viszont azoknak is ajánljuk, akik már mélyebben megismerkedtek a jóga rejtelmeivel, hiszen a gyengéden hullámzó Balatonon, a felfújható stand up paddle deszkákon új élményt nyújtanak az esetleg már ismert gyakorlatok is.

Úszástudás és vízbiztonság szükséges, hogy kellemesen teljen az óra. A SUP deszkákat egy stéghez rögzítjük, a víz itt kb. 120 cm mélységű, tehát nem ütöd meg magad, ha leesnél a deszkáról. A Balaton hőmérséklete a nyári hónapokban kellemes, 22-26 fok közötti. Hűvösebb időben segítünk, hogy szárazon vízre tudjon mindenki szállni, és óvatosabban végezzük a jóga gyakorlatokat.

Mindenkit szeretettel várunk, korra, nemre és sport előéletre való tekintet nélkül! Családoknak, pároknak, baráti társaságoknak is kiváló program lehet!