Táborok

Azori-szigetek, A természet jógája

Jóga és csikung táborunk célpontja a mesebeli szigetvilág az Atlanti óceán közepén! Az Azori szigetet azoknak ajánljuk elsősorban, akik aktív kikapcsolódásra vágynak páratlan természeti környezetben, ahol a csend és a nyugalom szövi át a mindennapokat.

Tökéletes atmoszféra az önfelfedezésre, ahol az óceán energiájában fürödve töltődhetünk.

A vulkáni eredetű sziget egyedi mikroklímával rendelkezik, a növényvilág lélegzetelállítóan sokszínű és lenyűgöző természeti képződmények tarkítják a tájat. Megismerkedhetünk a helyi népszokásokkal, hagyományokkal, műemlékekkel, melyet körbe ölel az egyedi egzotikus természetvilág.

Napi gyakorlások

Főként csikung, álló jógagyakorlatok, relaxáció és meditáció formájában. Mivel nem tudunk kibújni a bőrünkből az egész utazásunkat áthatja az életöröm és önismeret. A gyakorlásokat rugalmasan kell kezelnünk, hisz a sziget időjárása gyorsan változik és a mozgások mindig kinti helyszínen lesznek.

Időpont: 2023. május 12.-19.

Helyszín: Azori – sziget /Sao Miguel szigete

Szállás: 4 szállásunk lesz összesen, melyek olyan sokszínűek, mint úti célunk, a diákszállótól a több csillagos hotelig.

Időjárás: Szubtrópusi óceáni éghajlat, 18-25 °C, a víz hőmérséklete 17-23 °C. Sok napsütés, hirtelen, gyors záporok, de lehet szeles is az idő. Esőkabát és meleg ruházat is szükséges!

Költőpénz: Szokásaidtól függően 250-500 euró költőpénzzel számolj. Például egy étkezés 10-25 Euróba kerül, a termálfürdő belépő kb. 8 Euró.

ÁR: 880 Euró

Ár tartalmazza:

 • szállások, reggeli
 • 4 fakultatív program (Furnas, Keleti túra, Nyugati túra, Farm túra)
 • jóga és csikung gyakorlások
 • transzfer a szigeten
 • idegenvezetés a programokon (kint élő magyar idegenvezetővel)

Amivel még számolni kell:

 • reggelin kívüli étkezések
 • biztosítás
 • belépők
 • Lisszabon tömegközlekedés
 • repülőjegy kb. 250.000-300.000 Ft
 • költőpénz

Napi tervezet

 1. nap Érkezés Lisszabonba, diák hostelben éjszakázás.
 2. nap Lisszaboni városnézés délután repülővel tovább São Miguel szigetre, Azori-szigetek, transzfer a szállásra Furnasba
 3. nap Furnas Sao Miguel szigetének idegenforgalmi központja. A túra a község természeti szépségeinek kultúrájának felfedezésére irányul. A kirándulás során felfedezzük a térségben az aktív vulkáni tevékenységet szimbolizáló caldeirasokat (vulkáni kazánokat) a közeli kilátókat, valamint a Furnas tó és a fumarólák világát. A gőzölgő fumarólák mellett egy csodás parkot is bejárunk és megismerjük a növényvilágát. A kirándulók bepillantást nyerhetnek a cozido (vulkánpörkölt) készítésének mozzanataiba, ezután meg is kóstolhatják ezt a kiváló helyi finomságot és még sok más helyi izgalmas gasztronómiai ínyencséget.
 4. nap Fakultatív program: Furnasba visszatérünk a Terra Nostra Parkba, ahol a helyi termálvízben is megmártózhatunk. Délután csatlakozhatunk egy autentikus tea-infúzióra.
 5. nap Nordeste túra Chá Gorreana teaültetvény látogatással. Nordeste a sziget keleti partján elhelyezkedő város és az egész keleti terület nagy része is Nordeste ˇ”megye” alá tartozó terület. Ez a legkevésbé felfedezett terület, ahol a lélegzetelállító kilátók, világítótorony és vízesésekkel teli park mellett a sziget történelméről, állatairól és az Azori erdőről is sokat megtudhatnak a kirándulók.
 6. nap Sete Cidades túra – a sziget nyugati partjának bejárása. A kék és zöld tó a sziget ikonikus látképe. Csodálatos kilátókból és varázslatos sétákon fedezzük fel a nyugati part szépségeit. A kék tó partján egy kellemes parkban gyakorlunk, valamint egy kis helyi ételekből álló piknikre is benevezünk.
 7. nap A hét záró napján délelőtt egy Azori organikus farmot látogatunk meg, ahol a helyi növények és állatok valamint a helyi kultúra és mezőgazdaság megismerése mellett igazi gasztronómiai élménnyel is gazdagodhatunk, ami a hét fénypontja lesz, és délután bebarangoljuk a sziget fővárosát, Ponta Delgadat.
 8. nap hazautazás

Fontos Információk és Jelentkezés

Jelentkezés és bővebb információ: mindegyjoga@gmail.com
vagy Nagy Anikó: +36 70 2929525

A csoport létszáma korlátozott, a helyeket jelentkezési sorrendben tudjuk biztosítani.

Minél előbb jön össze a csoport, annál hamarabb tud mindenki repülőjegyet vásárolni, ami az árat nagyban befolyásolja!

Jelentkezni 380 Euro foglaló befizetésével lehet, lemondás esetén a foglaló nem jár vissza, viszont az utazás átruházható!

A Csoport minimális létszáma 8 fő, amennyiben a jelentkezési határidőig nem jön össze a csoport, az utazás elmarad! Ebben az esetben a befizetett előleg visszajár!

Változás

Mivel az utazás során az időjárás változékony lehet, ezért fenntartjuk a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassuk a programot.
Egy esetleges programváltozás esetén alternatív programokat javasolunk a helyszínen.

Repülőjegy

**A repülőjegyet mindenki maga vásárolja meg, miután összejött a minimális létszám. Mostani repülőjegy ár kb.: 250.000-300.000 Ft

Minden nap egy új kaland!

A program változásának jogát fenntartjuk! A programokon és az utazáson mindenki a saját felelősségére vesz részt! A részvétel feltétele az egészséges fizikai és mentális állapot!

Nagy szeretettel várunk erre a csodás kalandra!

Anikó és Gina
A MindEgy Jóga csapata

Vélemény, hozzászólás?