Óratípusok

Találd meg a neked legmegfelelőbb jógaórát!

Gerincjóga

Kezdő gerincjóga óra: olyan mozgásrendszer, amelynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. A gerincjóga sokak számára jelentheti az inspiráló, biztonságos és örömteli belépést a jóga és az egészséges életmód világába.

 +36 70 292 9525

A Nia egy olyan holisztikus szemléletű mozgásforma, mely 9 különböző mozgásművészet elemeit egyesíti. A táncok közül a Dzsessztánc, a Modern tánc, és a Duncan tánc, a gyógyító művészetek közül a Feldenkrais módszer, az Alexander technika és a Jóga, míg a harcművészetek közül a Tajcsi, a Taekwondo, és az Aikido elemeit tartalmazza.  A Nia a mozgás örömére teszi a hangsúlyt.  Nem csak a testet tartja fitten, hanem egyensúlyban tartja a lelket, az érzelmeket is. Úgy mozgatja át az egész testet, hogy közben kellemesen érzed magad.

Bármilyen edzettségi állapotban, korban és bármilyen testalkattal elkezdhető, végezhető. Lépései, mozdulatai egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak. A NIA-t mezítláb táncoljuk, kellemes, kényelmes viseletben.

Gyere és próbáld ki! Tapasztald meg, hogy Neked mi a Nia!

 

+36 30 365 5552

Dinamikus Hatha Jóga

"Ha" a napot, "tha" a holdat jelenti. E szavak összetétele az ellentéteken való felülemelkedést, az egység elérést jelenti.

A Hatha jóga célja az egyensúly és harmónia elérése.

A Hatha jóga rendkívül széles eszköztára hatékony gyakorlatokat nyújt a testi funkciók és a mentális működés kiegyensúlyozására. A rendszeres gyakorlás által egyre inkább képesek vagyunk megtartani egyensúlyunkat, ami fiziológiai-élettani szempontból és a lelki-tudati folyamatokat tekintve is jelentős változást hoz életünkbe.

A Hatha jóga gyakorlatai segítik a túlerőltetett izmok lazítását, megerősítik a gerincoszlop tartóizmait.  A gyakorlatokkal kiegyensúlyozzuk az idegrendszert, hatékonyabbá tesszük a belső szervek működését, az emésztést. Jótékonyan hatunk a hormonrendszerre, a belső elválasztású mirigyekre.

De nem csak testileg leszünk rugalmasabbak és erősebbek. A Hatha jóga gyakorlásának eredményeként mentálisan ellazulunk, nyugodttá válunk, könnyeden és magabiztosan cselekszünk, így egészségesen és boldogan élhetünk.

A gyakorlás részét képezik a légző gyakorlatok, ászanák (testtartások), mudrák (kéztartások), bandhák (zárak), relaxáció és meditáció.

Nagy hangsúlyt fektetek a testtartások precíz és pontos kivitelezésére valamint a légzésre és a meditációra, relaxációra.

+36 30 827 7960

Eszközös Hatha Jóga

Az órák eszközös hatha jógaórák, így végig nagy figyelmet fordítok a precizitásra, a gyakorlatok helyes és biztonságos végrehajtására. Az órán hevedereket, fatéglákat és egyéb eszközöket használunk, hogy minden gyakorló az aktuális állapotát figyelembe véve tudjon fejlődni.

+36 30 986 6958, +36 30 267 6506

Yin jóga

A yin jóga rendszerével a nőies energiákat aktiváljuk, melyek a passzivitás, befelé fordulás, befogadás, mozdulatlanság, kitartás, stabilitás, meditatív állapot, ugyanakkor nem azt jelenti, hogy csak nők végezhetik ezt a fajta jógát, hisz mindenkiben jelen vannak ezek a minőségek. A yin jóga hatására – mely során az ászanákat hosszabb ideig tartjuk ki és ezt kombináljuk a kínai medicina meridián rendszerével, tudatosan az egyes szerveinkben tárolt érzelmi blokkok oldásával- beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.
 A Yin jóga elcsendesít, megtanít figyelni, kiegyensúlyozza az energiáidat, összekapcsol a középpontoddal, szervi tünetek, betegségek gyógyító eszköze lehet. Harmonizálja a túl aktív (pörgős elme), működésünket, egyensúlyba hozza a férfi-női minőségeket bennünk.

Szerettel várok mindenkit, aki szeretne megismerkedni az érzelmi blokkoldó Yin jógával!

+36 30 827 7960

Vinyasa Flow, Jóga Flow, Kezdő Flow Jóga

A flow áramlást-, a "vinyasa" szanszkrit szó pedig a napüdvözlet egy részét jelenti. A vinyasa flow jóga stílusban minden egyes lélegzetvétel tudatos, egyik ászanából (pózból) a másikba áramlunk a gyakorlás során, a napüdvözleten kívül nincsenek kötött sorozatok, minden órán változatosan gyakoroljuk a jógapózokat. Ez a fajta testmozgás nemcsak biztonságosan nyújtja, de erősíti is az izmokat. Az ászanákat maximum 5-7 légzésig tartjuk ki. Sokak számára ebben a típusú gyakorlásban könnyebb lehet elkezdeni lelassulni, figyelni, megérezni a lélegzet és az energia áramlását a testben. Nagy hangsúlyt fektetünk a légzésre, az elme lecsendesítésére, az önelfogadásra és a jelen pillanat teljes megélésére, melyekhez a figyelem a kulcs.

Kezdő és haladó jógázóknak egyaránt ajánlott.

A Zenergy Flow órán a tudatos figyelem és a test finomérzékelése kap nagyobb hangsúlyt, lágy, könnyed, lassú de folyamatos áramló mozdulatok jellemzik az órát. Energiagyűjtő gyakorlatok és szabadmozgás is része a gyakorlásnak. Megmozdíthat érzelmileg és tágíthatja a komfortzónát.

+36 30 957 7360

Energiaszint-emelő légzés - az óra jelenleg szünetel

A légzésünk módja olyan tükörnek tekinthető, amely kifejezi, milyen a viszonyunk az élettel, önmagunkkal és embertársainkkal. Légzésünkre hangolódva megváltozik a tér, módosul az érzékelés, a gondolkodás, az identitás, egészen az én-érzés gyökeréig.

 

A Légzőgyakorlatok által emelkedhet az energiaszintünk, gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, így fiatalító hatása szemmel láthatóvá válik, más tudatállapotba hozhat, így más rálátással pillanthatunk az életünkben felbukkanó eseményekre, élethelyzeteinkre, oldódhatnak a blokkjaink testi-érzelmi és szellemi szinten.

Az óra felépítése megegyezik egy hagyományos csoportos jóga órával, azonban a fókusz a légzésen van. Először a térre, egymásra és magunkra hangolódunk különböző figyelem gyakorlatokkal, majd a tudat középpontjába állítjuk a foglalkozás aktuális témáját, ezzel is segítve a minél jobb megértést, megélést.

 

Nem csak légzéstechnikákat tanulunk és szokássá tesszük a tudatos belső figyelmet, hanem csakraharmonizáló mozgásokat is végzünk egyben, ezzel is segítve az energiaáramlás kiegyenlítését testünkben, ami egyként megjelenik az érzésvilágunkban és mentális folyamatainkban. Hangtálas relaxációval zárjuk a gyakorlást, ahol a 7 nemesfémből kovácsolt hangtál rezgéseivel könnyedén eljuthat bárki egy mély ellazult állapotba, ahol integrálódni tudnak a megélések.

 

Számomra a légzőgyakorlatok által megfigyelt és megtapasztalt energiaáramló folyamatok maga a csoda, valóban egy új dimenzió egy új életszemlélet bontakozik ki, egyensúlyba hozhat minden szinten és az egészség elérhető, vagy stabilan megtarthatóvá válhat.

 

Nyitott szívvel várlak az óráimra!

+36 70 292 9525

Pilates

Pilates

Szép lassan, hétről hétre mélyülünk el abban a mozgásrendszerben, amit Joseph Pilates fejlesztett ki és lett a segítője először a lesérült sportolóknak, táncosoknak, majd az ülő életmód „sérüléseit” hordozó hátfájós tömegnek.

Gyere, és gyakorolj velem, ha szeretnél ruganyos és stabil gerincoszlopot, ha a szeretnél megtanulni a testedre tudatosan koncentrálva javítani a tartásodon, ha szálkás, tónusos izomzatot szeretnél, ha a sok üléssel járó hát- és derékfájás neked is sok gondot okoz.

Ne félj, nem lesz hangos zene (sem halk…), nem lesz ugrálás, helyette sok személyes figyelemre és látványos fejlődésre számíthatsz!

Pilates szavaival: „10 alkalmat érzel, 20 már látszik, 30 után pedig mintha új testet kaptál volna”.

 

Próbáld ki!

Szeretettel várlak az órán!

+36 20 592 1399

FittAnyu

A FittAnyu egy jóga alapú torna, melyen erősítjük és egyben nyújtjuk is izmainkat, hogy azok plasztikusak legyenek. A torna fokozza a vérkeringést, átmozgatja az izületeket, elősegíti a helyes testtartást és megalapozza a jógapózokat. Az időpont nem véletlen, a Sulijóga ideje alatt neked is megvan a napi egészséges mozgás 45 percben! Az órára bárki jöhet, nem csak sulijógás anyukák! 

Bevezető áron a torna 1000 Forintba kerül.

Szeretettel várlak!

Polyák Gina

+36 30 957 7360

Kismama Jóga Flow

Az órán biztonságosan, mégis áramlóan mozgatjuk át a testet, olyan típusú gyakorlatokat részesítünk előnyben, amik a mama és a baba mozgását, idegrendszerét is egyszerre fejlesztik, illetve fizikailag és lelkileg is felkészíthetnek a szülésre és a vajúdásra. A mozgással már magzati korban el tudod kezdeni babád egészséges idegrendszeri fejlesztését. Az órákon nagy hangsúlyt fektetünk a légzésre. Mini gátizomtornával, légzőgyakorlatokkal és relaxációval is támogatjuk a szülésfelkészülést. A foglalkozást minden 14. hetét betöltött kismamának ajánlom, ha nincs orvosi ellenjavallat.

+36 30 957 7360

Kisbabás jóga

Ezen az órán gyermek és szülő együtt jógáznak, olyan ütemben végezhetik a gyakorlatokat, amely az édesanya és kisbabája számára is megfelelő. Főként a baba érzékelés-, mozgás-, és idegrendszeri fejlődését szolgáló mozgásokat végzünk szeretetteljes térben, ahol minőségi időt tölthet együtt anya és gyermeke. A maszírozást és a ringatásokat a beszédértést segítve gyermek dalokkal és mondókákkal kísérve tesszük még inkább élvezetessé. A foglalkozások alatt az édesanya ráláthat, milyen egyszerű eszközökkel segítheti babája egészséges fejlődését. (kb. 8 hetes kortól 8 hónapos korig)

+36 30 957 7360

Móka Torna

Dalos, mondókás fejlesztő torna 1-3 éves gyermekeknek, akik már biztonsággal járnak egyedül. A foglalkozás a szülővel együtt zajlik, bármikor lehet csatlakozni. Ebben a korban a gyermekek utánzással tanulnak, ezt kihasználva játékosan fejlesztve tanulhatnak a világról és önmagukról. A fejlesztő játékok alkalmazásával a szülő is kap egy képet, hogy milyen mozgások és játékok lehetnek hasznosak egy kisgyermeknek. Kényelmes ruha és váltócipő/zokni szükséges.

+36 30 957 7360

Body ART®

A bodyART® mozgásanyagát tekintve a jógából veszi fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do In-ból ismert elemeket rendel és speciális légzéstechnikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között. A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó és lazító hatású gyakorlatokat is, amelyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmai számára. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzés alkalmazása segít. A bodyART® edzéssel fejlődik a hajlékonyág, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.

 

“Számomra a bodyArt a legkomplexebb edzésforma. Megvan benne az erő, a rugalmasság, stabilitás, az áramlás, az egyensúly, légzés, ami egyenlő a mozgásos meditációval...

Semmi más nem kell hozzá, mint mi magunk. Nem kellenek eszközök, különböző felszerelések, csak a testünk, a figyelmünk, és a tudatos légzés, amiben tapasztalhatjuk a jelenlétet.”

Nagy Anikó

+36 70 292 9525

Sulijóga (8-12 éveseknek)

A sulijóga fő küldetése a gerincprevenció, a figyelem fejlesztése, erősítése és a tudatosítás.

Hogyan segíti a JÓGA az iskolás gyermek fejlődését?

Napjainkban óriási méreteket öltött a mozgáshiányos életmód, ezt tovább fokozta az informatikai eszközök robbanásszerű elterjedése, a mobiltelefon alapeszköz lett már a gyermekek számára is. Így még kevesebb idő jut a mozgásra, egyenesen arányosan jelennek meg a gerincbántalmak, és az ülő életmód negatív hatásai.

A sulijóga megvédi a gyermek gerincét, segíti a helyes testtartás kialakítását és megerősítését, a gerincferdülés és a derékfájás elkerülését, valamint a gerincproblémákra visszavezethető fejfájás, fáradékonyság és koncentrációzavar csökkentését. A rossz testtartás korrigálása, a helyes ülés, állás és járás megtanulása, valamint a megfelelő légzéstechnika alkalmazása hosszú távon a tanulmányi eredményességet is javíthatja.

Nagy szerepet kapnak a koncentrációt és a figyelmet fejlesztő gyakorlatok, amelyek segítik az iskolai kihívásokhoz való alkalmazkodást, a stresszmentes iskolai életet. Gyakoriak a páros és csoportos gyakorlatok, illetve a bizalomjátékok is, amelyek fejlesztik az érzelmi intelligenciát, a kapcsolatteremtési készséget.

Nagy Anikó

+36 70 292 9525

Kundalini jóga

“A kundalíni jógában a legfontosabb dolog a tapasztalás. Közvetlenül a szívhez szól. Nincs szó, ami helyettesíthetné a tapasztalást.” (Yogi Bhajan)

 

A kundalíni jógát a jógák királynőjének vagy a tudatosság jógájának is nevezik, célja a test, lélek, szellem egységének megtalálása, a fizikai dualitásokon túl. Ez egy évezredeken alapuló, holisztikus jógikus módszer, a gyors belső fejlődés és a lélek megtapasztalásának hatékony eszköze.

Holisztikus személete különböző szinteken hat: erősíti az immunrendszert, támogatja az idegrendszert, méregtelenít, stresszoldó, energetizáló hatású, miközben tisztítja a csakrákat, megnyitja az utat a szívhez, a lélekhez. A hatékony és erőteljes jóga gyakorlatok kiegészítve a meditációval, mantrával, amelyek segítségével egységbe és harmóniába kerülhetünk önmagunkkal, környezetünkkel. Ezeken a szinteken már nincs helye haragnak, dühnek, aggodalomnak, kétségbeesésnek, helyüket átveszi a boldogság, magabiztosság, szabadság és szeretet érzése.

A kundalíni jóga segít feloldani a tudatalattiban lévő blokkokat, félelmeket, rávilágít negatív hitrendszereinkre, mintáinkra, amelyeket aztán könnyedén elengedhetünk. A nagy gonddal felépített gyakorlatok segítik kitolni fizikai és teljesítőképességbeli határaink, melyben megtapasztalhatjuk lényünk valódi erejét.

A kundalíni jóga a hétköznapi ember jógája, aki tudatosságot, életerőt, sikert és energiát szeretne a mindennapjaiba. A kundalíni jógát széles és változatos eszköztára miatt kortól és fizikai adottságtól függetlenül bárki gyakorolhatja.

+36 20 9311 293

x

 

x

x

x

<3

!

x

x

Vissza

Elérhetőségünk

Címünk:

8230 Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 50.

 

Telefon:

Gina: +36 30 957 7360

Anikó: +36 70 292 9525

 

Email:

mindegyjoga@gmail.com