Óratípusok

Találd meg a neked legmegfelelőbb jógaórát!

Kezdő Flow Jóga

Jóga segíthet megtanulni öszpontosítani, figyelmünket egyre inkább belső világunk felé tereli, mely által megismerhetjük önmagunkat (nem csak személyiség szinten)! A Flow áramlást, a jóga számomra befelefigyelést jelent. Ez egy olyan óratípus, ahol a lélegzettel együtt szinte folyamatosan áramlik a test, ami végül egy lecsendesített elmét eredményezhet, azaz egy mozgó meditációvá válhat. Ez a fajta testmozgás nemcsak biztonságosan nyújtja, de erősíti is az izmokat, hogy azok plasztikusan legyenek; fejleszti az egyensúlyt, nagyobb testtudatot eredményezhet. Az ászanákat maximum 5-7 légzésig tartjuk ki. Mivel dinamikusabb irányzatról van szó a mai ember számára talán könnyebb lehet elkezdeni lelassulni, figyelni, megérezni a lélegzet és az energia áramlását a testben.

 Az órák tematikusan vannak felépítve, ám így is bármikor bekapcsolódhatsz, mert hétről hétre elővesszük az adott témákat, hogy elmélyítsük gyakorlásunkat és tapasztalásainkat.
 Ha szeretnéd megajándékozni magadat hetente másfél óra "énidővel" itt a helyed, szeretettel várlak!

 +36 30 957 7360

A Nia egy olyan holisztikus szemléletű mozgásforma, mely 9 különböző mozgásművészet elemeit egyesíti. A táncok közül a Dzsessztánc, a Modern tánc, és a Duncan tánc, a gyógyító művészetek közül a Feldenkrais módszer, az Alexander technika és a Jóga, míg a harcművészetek közül a Tajcsi, a Taekwondo, és az Aikido elemeit tartalmazza.  A Nia a mozgás örömére teszi a hangsúlyt.  Nem csak a testet tartja fitten, hanem egyensúlyban tartja a lelket, az érzelmeket is. Úgy mozgatja át az egész testet, hogy közben kellemesen érzed magad.

Bármilyen edzettségi állapotban, korban és bármilyen testalkattal elkezdhető, végezhető. Lépései, mozdulatai egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak. A NIA-t mezítláb táncoljuk, kellemes, kényelmes viseletben.

Gyere és próbáld ki! Tapasztald meg, hogy Neked mi a Nia!

 

+36 30 365 5552

Kismama Flow Jóga

Az órán biztonságosan, mégis áramlóan mozgatjuk át a testet, olyan típusú gyakorlatokat részesítünk előnyben, amik a mama és a baba mozgását, idegrendszerét is egyszerre fejlesztik, illetve fizikailag és lelkileg is felkészíthetnek a szülésre és a vajúdásra. A mozgással már magzati korban el tudod kezdeni babád egészséges idegrendszeri fejlesztését. Az órákon nagy hangsúlyt fektetünk a légzésre. Mini gátizomtornával, légzőgyakorlatokkal és relaxációval is támogatjuk a szülésfelkészülést. A foglalkozást minden 14. hetét betöltött kismamának ajánlom, ha nincs orvosi ellenjavallat.

+36 30 957 7360

Eszközös Hatha Jóga

Az órák eszközös hatha jógaórák, így végig nagy figyelmet fordítok a precizitásra, a gyakorlatok helyes és biztonságos végrehajtására. Minden gyakorlást ráhangolódással kezdünk annak érdekében, hogy ne csak testileg, hanem mentálisan is megérkezz az órára. Ezután következik az izmok, ízületek átmozgatása, majd a könnyebb jóga pózoktól haladunk az összetettebb ászanák felé. A jógagyakorlatok megfelelő pontos kivitelezéséhez különféle segédeszközöket is használunk. Minden órát rövid relaxációval zárunk, hogy a test és az elme megpihenhessen és integrálni tudd a jóga pózok jótékony hatásait. Az órán hevedereket, fatéglákat és egyéb eszközöket használunk, hogy minden gyakorló az aktuális állapotát figyelembe véve tudjon fejlődni.

+36 30 267 6506

Yin jóga

A yin jóga rendszerével a nőies energiákat aktiváljuk, melyek a passzivitás, befelé fordulás, befogadás, mozdulatlanság, kitartás, stabilitás, meditatív állapot, ugyanakkor nem azt jelenti, hogy csak nők végezhetik ezt a fajta jógát, hisz mindenkiben jelen vannak ezek a minőségek. A yin jóga hatására – mely során az ászanákat hosszabb ideig tartjuk ki és ezt kombináljuk a kínai medicina meridián rendszerével, tudatosan az egyes szerveinkben tárolt érzelmi blokkok oldásával- beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.
 A Yin jóga elcsendesít, megtanít figyelni, kiegyensúlyozza az energiáidat, összekapcsol a középpontoddal, szervi tünetek, betegségek gyógyító eszköze lehet. Harmonizálja a túl aktív (pörgős elme), működésünket, egyensúlyba hozza a férfi-női minőségeket bennünk.

Szerettel várok mindenkit, aki szeretne megismerkedni az érzelmi blokkoldó Yin jógával!

+36 30 827 7960

Flow Jóga, Vinyasa Flow

A flow áramlást-, a "vinyasa" szanszkrit szó pedig a napüdvözlet egy részét jelenti. A vinyasa flow jóga stílusban minden egyes lélegzetvétel tudatos, egyik ászanából (pózból) a másikba áramlunk a gyakorlás során, a napüdvözleten kívül nincsenek kötött sorozatok, minden órán változatosan gyakoroljuk a jógapózokat. Ez a fajta testmozgás nemcsak biztonságosan nyújtja, de erősíti is az izmokat. Az ászanákat maximum 5-7 légzésig tartjuk ki. Sokak számára ebben a típusú gyakorlásban könnyebb lehet elkezdeni lelassulni, figyelni, megérezni a lélegzet és az energia áramlását a testben. Nagy hangsúlyt fektetünk a légzésre, az elme lecsendesítésére, az önelfogadásra és a jelen pillanat teljes megélésére, melyekhez a figyelem a kulcs.

Kezdő és haladó jógázóknak egyaránt ajánlott.

 A Flow órákon a tudatos figyelem és a test finomérzékelése kap nagyobb hangsúlyt, lágy, könnyed, lassú de folyamatos áramló mozdulatok jellemzik az órát. Energiagyűjtő gyakorlatok és szabadmozgás is része lehet a gyakorlásnak, mely megmozdíthat érzelmileg és tágíthatja a komfortzónát.

+36 30 957 7360

Kundalíni Jóga

“A kundalíni jógában a legfontosabb dolog a tapasztalás. Közvetlenül a szívhez szól. Nincs szó, ami helyettesíthetné a tapasztalást.” (Yogi Bhajan)

 

A kundalíni jógát a jógák királynőjének vagy a tudatosság jógájának is nevezik, célja a test, lélek, szellem egységének megtalálása, a fizikai dualitásokon túl. Ez egy évezredeken alapuló, holisztikus jógikus módszer, a gyors belső fejlődés és a lélek megtapasztalásának hatékony eszköze.

Holisztikus személete különböző szinteken hat: erősíti az immunrendszert, támogatja az idegrendszert, méregtelenít, stresszoldó, energetizáló hatású, miközben tisztítja a csakrákat, megnyitja az utat a szívhez, a lélekhez. A hatékony és erőteljes jóga gyakorlatok kiegészítve a meditációval, mantrával, amelyek segítségével egységbe és harmóniába kerülhetünk önmagunkkal, környezetünkkel. Ezeken a szinteken már nincs helye haragnak, dühnek, aggodalomnak, kétségbeesésnek, helyüket átveszi a boldogság, magabiztosság, szabadság és szeretet érzése.

A kundalíni jóga segít feloldani a tudatalattiban lévő blokkokat, félelmeket, rávilágít negatív hitrendszereinkre, mintáinkra, amelyeket aztán könnyedén elengedhetünk. A nagy gonddal felépített gyakorlatok segítik kitolni fizikai és teljesítőképességbeli határaink, melyben megtapasztalhatjuk lényünk valódi erejét.

A kundalíni jóga a hétköznapi ember jógája, aki tudatosságot, életerőt, sikert és energiát szeretne a mindennapjaiba. A kundalíni jógát széles és változatos eszköztára miatt kortól és fizikai adottságtól függetlenül bárki gyakorolhatja.

+36 20 9311 293

Pilates

Pilates

Szép lassan, hétről hétre mélyülünk el abban a mozgásrendszerben, amit Joseph Pilates fejlesztett ki és lett a segítője először a lesérült sportolóknak, táncosoknak, majd az ülő életmód „sérüléseit” hordozó hátfájós tömegnek.

Gyere, és gyakorolj velem, ha szeretnél ruganyos és stabil gerincoszlopot, ha a szeretnél megtanulni a testedre tudatosan koncentrálva javítani a tartásodon, ha szálkás, tónusos izomzatot szeretnél, ha a sok üléssel járó hát- és derékfájás neked is sok gondot okoz.

Ne félj, nem lesz hangos zene (sem halk…), nem lesz ugrálás, helyette sok személyes figyelemre és látványos fejlődésre számíthatsz!

Pilates szavaival: „10 alkalmat érzel, 20 már látszik, 30 után pedig mintha új testet kaptál volna”.

 

Próbáld ki!

Szeretettel várlak az órán!

+36 20 592 1399

Iyengar Jóga

Az Iyengar Jóga (ejtsd “ájengár”) a hatha jóga egyik módszere, a 95 éves koráig gyakorló és aktívan tanító B.K.S. Iyengar jógamester tanítására épül. A módszer rendkívül precíz és intelligens. Biztonságos és szisztematikus fejlődést biztosít egyéni javítással, különböző segédeszközök használatával az egyéni adottságokhoz alkalmazkodva. A változatos szekvenciák egyaránt fejlesztik az erőnlétet, stabilitást, flexibilitást és a koncentrációt. „A szavak nem tudják kifejezni a jóga teljes értékét. Meg kell tapasztalni.” B.K.S. Iyengar Az ászanákat alaposan, precízen és progresszív módon tanítja, kezdetben az ászanák formája a cél, azonban a pózok folyamatosan fejleszthetők egyre szabadabb légzést, csendesebb elmét és idegrendszert eredményezve. Az ászanákat egyfajta egyvonalúság mentén tanítja, a bizonyos testrészek meghatározott vonalak mentén való pozícionálása segíti a testet, hogy optimálisabb helyzetet nyerjen. A korrigált fizikai test lehetővé teszi a belső szervek igazítását és a légzés szabadabb áramlást, végső soron az idegrendszer elcsendesedését. Fontos, hogy a tanítványok az órákon folyamatos visszacsatolást, egyéni igazítást kapnak. A relaxáció minden gyakorlás része, az óra vége mindig Savászanával zárul. Az irányzat követi a jóga célját: „Cittas vrttti nirodah” azaz az elme hullámzásának csendesítését. Vallja, hogy az elme csak a test megművelésével együtt csendesíthető, ahol a test, az elme és a légzés kölcsönösen hat egymásra. A jóga mindenkinek ajánlott, aki szeretné a testet egészségesen, az elmét csendesen, élesen és éberen tartani. Kortól, nemtől függetlenül bármikor elkezdhető.

Forrás: iyengar.hu

+36 30 986 6958

Kisbabás Jóga 8 hetes kortól

Az óra segíti anya és kisbabája kapcsolódását. Nagyon fontos lehet minél előbb elkezdeni a kisbabák tudatos idegrendszeri fejlődésének segítését. Ezen az órán gyermek és szülő együtt jógáznak, olyan ütemben végezhetik a gyakorlatokat, amely az édesanya és kisbabája számára is megfelelő. Főként a baba érzékelés-, mozgás-, és idegrendszeri fejlődését szolgáló mozgásokat végzünk szeretetteljes térben, ahol minőségi időt tölthet együtt anya és gyermeke. A maszírozást és a ringatásokat a beszédértést segítve gyermek dalokkal és mondókákkal kísérve tesszük még inkább élvezetessé. A foglalkozások alatt az édesanya ráláthat, milyen egyszerű eszközökkel segítheti babája egészséges fejlődését. A gyakorlatokat és mondókákat aztán otthon is biztonsággal alkalmazhatja. Semmi nem kötelező ezért a hangulat is nagyon bennsőséges, családias, bármikor felállhat, járkálhat az édesanya, megszoptathatja, bepelenkázhatja gyermekét. Szükséges eszközök: saját, otthoni pléd, kényelmes ruha az anyukának és réteges öltözködés a babának (alul csak egy kis body, melyből karja és lábai kint vannak) Kb. 6-8 hetes kortól 7-8 hónapos korig ajánlott.

+36 30 957 7360

Móka Torna

Dalos, mondókás fejlesztő torna 1-3 éves gyermekeknek, akik már biztonsággal járnak egyedül. A mozgás a szülővel együtt zajlik, bármikor lehet csatlakozni. Ebben a korban a kisgyerekek utánzással tanulnak a világról és önmagukról. A foglalkozások segíthetik a közösségbe való beilleszkedést, mozgástanulást, érzékelést, beszédértést, finommotorikát. A fejlesztő játékok alkalmazásával a szülő is kap egy képet, hogy milyen mozgások és játékok lehetnek hasznosak egy kisgyermeknek. Kényelmes ruha és csúszásmentes zokni szükséges.

+36 30 957 7360

Hatha Jóga

"Ha" a napot, "tha" a holdat jelenti. E szavak összetétele az ellentéteken való felülemelkedést, az egység elérést jelenti. A Hatha jóga célja az egyensúly és harmónia elérése.
 A Hatha jóga rendkívül széles eszköztára hatékony gyakorlatokat nyújt a testi funkciók és a mentális működés kiegyensúlyozására. A rendszeres gyakorlás által egyre inkább képesek lehetünk megtartani egyensúlyunkat, ami fiziológiai-élettani szempontból és a lelki-tudati folyamatokat tekintve is jelentős változást hozhat életünkbe.
 A Hatha jóga gyakorlatai segítik a túlerőltetett izmok lazítását, megerősítik a gerincoszlop tartóizmait.  A gyakorlatokkal kiegyensúlyozzuk az idegrendszert, hatékonyabbá tesszük a belső szervek működését, az emésztést. Jótékonyan hatunk a hormonrendszerre, a belső elválasztású mirigyekre.
 De nem csak testileg leszünk rugalmasabbak és erősebbek. A Hatha jóga gyakorlásának eredményeként mentálisan ellazulunk, nyugodttá válunk, könnyeden és magabiztosan cselekszünk, így egészségesen és boldogan élhetünk.
 Nagy hangsúlyt fektetek a testtartások precíz és pontos kivitelezésére valamint a légzésre és a meditációra, relaxációra.
 Kezdőket és haladóbb gyakorlókat is várok. Minden órán lesznek megszokott, "otthonosság" érzetét adó gyakorlatok és újabb és újabb kihívást jelentő ászanák is.

Lukács Noémi

+36 30 827 7960

Body ART® - szünetel

A bodyART® mozgásanyagát tekintve a jógából veszi fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do In-ból ismert elemeket rendel és speciális légzéstechnikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között. A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó és lazító hatású gyakorlatokat is, amelyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmai számára. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzés alkalmazása segít. A bodyART® edzéssel fejlődik a hajlékonyág, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.

 

“Számomra a bodyArt a legkomplexebb edzésforma. Megvan benne az erő, a rugalmasság, stabilitás, az áramlás, az egyensúly, légzés, ami egyenlő a mozgásos meditációval...

Semmi más nem kell hozzá, mint mi magunk. Nem kellenek eszközök, különböző felszerelések, csak a testünk, a figyelmünk, és a tudatos légzés, amiben tapasztalhatjuk a jelenlétet.”

Nagy Anikó

+36 70 292 9525

Sulijóga (8-12 éveseknek) - szünetel

A sulijóga fő küldetése a gerincprevenció, a figyelem fejlesztése, erősítése és a tudatosítás.

Hogyan segíti a JÓGA az iskolás gyermek fejlődését?

Napjainkban óriási méreteket öltött a mozgáshiányos életmód, ezt tovább fokozta az informatikai eszközök robbanásszerű elterjedése, a mobiltelefon alapeszköz lett már a gyermekek számára is. Így még kevesebb idő jut a mozgásra, egyenesen arányosan jelennek meg a gerincbántalmak, és az ülő életmód negatív hatásai.

A sulijóga megvédi a gyermek gerincét, segíti a helyes testtartás kialakítását és megerősítését, a gerincferdülés és a derékfájás elkerülését, valamint a gerincproblémákra visszavezethető fejfájás, fáradékonyság és koncentrációzavar csökkentését. A rossz testtartás korrigálása, a helyes ülés, állás és járás megtanulása, valamint a megfelelő légzéstechnika alkalmazása hosszú távon a tanulmányi eredményességet is javíthatja.

Nagy szerepet kapnak a koncentrációt és a figyelmet fejlesztő gyakorlatok, amelyek segítik az iskolai kihívásokhoz való alkalmazkodást, a stresszmentes iskolai életet. Gyakoriak a páros és csoportos gyakorlatok, illetve a bizalomjátékok is, amelyek fejlesztik az érzelmi intelligenciát, a kapcsolatteremtési készséget.

Nagy Anikó

+36 70 292 9525

Mozgáskotta

A magyar Mozgáskotta módszer játékos komplex mozgás- és személyiségfejlesztő program, 3-7 éves gyermekeknek. A módszert javasoljuk azoknak, akik játékos mozgásfejlesztést szeretnének gyermeküknek, amely többek között segít feloldani a részképesség, tanulási és téri orientációs problémákat, fejleszti a mozgásos ügyetlenséget, valamint megoldást kínál a hiperaktivitás és figyelemzavar esetén. A mozgáskotta módszer játékos feladatai a tehetséggondozás és az iskolai előkészítés terén is remek lehetőségeket nyújtanak. A fejlesztés célja, hogy a gyermek új oldalról tudja megközelíteni a mozgást, a sportot.

Feketéné Antal Erzsébet

+36 30 266 6506 vagy erzsi.mozgaskotta@gmail.com

Kovács Zoltánné (Andi)

+36 30 163 3860 vagy andi.mozgaskotta@gmail.com

Vissza

Elérhetőségünk

Címünk:

8230 Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 50.

 

Telefon:

Gina: +36 30 957 7360

Anikó: +36 70 292 9525

 

Email:

mindegyjoga@gmail.com